Personalstöd

Som anställd erbjuds du kostnadsfri vägledning i både arbetsrelaterade och privata frågor. Alla du talar med är opartiska och har tystnadsplikt. Samtal som gör livet enklare. 

Ring oss eller spara numret

För att spara telefonnumret: tryck på numret i din mobil och håll ned knappen, välj  "Lägg till i dina kontakter…"

Om du befinner dig i utlandet, ring istället: +46 316 049 20

Är du i behov av juridisk och ekonomisk rådgivning?

Om stödet

Genom Personalstöd får du vägledning vid psykosociala, privatjuridiska och ekonomiska frågeställningar. Du ringer och berättar vad som bekymrar dig eller vad du vill förändra. Vi stöttar dig med tänkbara lösningar. Den som svarar på ditt samtal är särskilt utbildad i att tala med människor som befinner sig i en svår situation.

Du får i telefonsamtalet hjälp med att definiera situationen och klargöra dina tankar. De flesta upplever att de får det stöd de behöver redan här, medan andra behöver ytterligare vägledning hos någon av våra specialister – psykolog, jurist, ekonom, socionom eller alkohol- och drogexpert.

Antalet samtal med specialist regleras i avtalet. Pensionsrådgivning, medicinsk vård eller hälsorådgivning i fysiska och/eller medicinska frågor ingår inte i tjänsten. Det är inte möjligt att ringa för annans räkning eller att köpa fler samtal.

Frågeställningar

Ett samtal till Falck förenklar din vardag och gör att du fungerar bättre både på arbetet och hemma. Här följer några exempel på situationer du kan få vägledning i.

Relationer

Har du bekymmer i en relation – privat eller på jobbet? Du kanske står inför en skilsmässa, är ovän med dina syskon eller har grälat med en kollega?   Vi hjälper dig att klargöra situationen och hitta vägar framåt.

Stress

Jobbar du mycket, men har ändå svårt att hinna med? Funderar du på vad som är viktigt för dig, och i vilken ordning du ska prioritera för att få balans i livet? Vi kan bli ditt samtalsstöd när du behöver hjälp med kartläggning och fokus på det som är viktigt här och nu.

Missbruk

Hur mycket alkohol eller spel i veckan är för mycket? Hur mycket är lagom? Vi ger dig vår välgrundade syn på vad som är bruk, missbruk och beroende, utan pekpinnar.  Vi stöttar även med hur du kan förändra dina vanor.

Ekonomi och juridik

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop eller har du juridiska frågeställningar du skulle behöva få klarhet i? Våra jurister och ekonomer stöttar och vägleder i hur det går till   dig vid separationer, bodelning, vårdnadstvist, avtalsfrågor, skuldsanering etc.

Socialt

Har du bekymmer med någon i din närhet – en tonåring med ätstörning, ett barn som ägnar för mycket tid vid datorn eller en svårt sjuk anhörig? Vi lyssnar på dig, hjälper dig att sortera dina tankar och känslor, och finner vägar till en lösning.

Förändring

Vad är det som hindrar dig från att ta steget ut i löparspåret eller ta tag i utmaningar på jobbet som legat alldeles för länge? Vår vägledning hjälper dig att komma över vissa hinder i livet, hitta nya vägar och bryta invanda mönster eller vara ett stöd i samband med att det skett en förändring i ditt liv.